№8 HRISTO BELCHEV Str.
BG / EN

Мястото, където мезето играе главна роля

My Tapas Bar предлага авторска кухня вдъхновена от юга и слабо позната у нас тапас култура, превърнала се в характерна черта на испанското гостоприемство. Заведението се намира в сърцето на София, на улица "Христо Белчев" 8.

Още щом прекрачите прага ще бъдете обгърнати от спокойна и предразполагаща атмосфера, подходяща за срещи с приятели и хора с еднакво отношение към вкусна храна и качествени напитки. Основна линия в концепцията на My Tapas Bar е всички тапас да бъдат приготвени на място, пред погледа на посетителите. Персоналът зад бара с удоволствие ще препоръча индивидуален тапас, съобразен с избраната напитка или подходяща напитка за вече избрания тапас. Дори да се въздържите от хапването, всяко поръчано питие е придружено с подходящ комплимент от домакините.

Но какво всъщност е тапас? Счита се, че произходът на думата идва от стария обичай чашите в испанските кръчми да бъдат покривани с резен хамон или парче хляб за да се предпазят от мушици и прах. От там думата tapa - "похлупак" постепенно придобива съвременното си значение на "мезе".

Внимателно подбраното меню от винаги пресни тапас и деликатеси лесно ще превърнат всеки в почитател на кулинарията на малките хапки. My Tapas Bar предлага култовия тапас с чорисо и сос от манатарки, тапас със салсичон и паста от патладжан или хамон с айсберг. Всички тапас за поднесени по семпъл, но в същото време елегантен начин - удобни за хващане и хапване.
За лека закуска My Tapas Bar предлага сандвичи с хамон, чорисо, салчичон и чийз. В допълнение ще откриете вкусни домашно приготвени сладкиши като бананов хляб, брауни и кукис, различни видове чай и кафе.

Деликатесите представляват богата колекция от български и испански сушени меса, колбаси и сирена. От чуждестранните представители ще откриете първокачествен хамон серано и иберико, по-мазните чорисо и салсичон, кабесеро де ломо и фует. За почитателите на сирената My Tapas Bar предлага отлежало овче фундадор и манчего, луян, средиземноморското сирене махон и твърдото козе иборес.

В My Taps Bar бирата е на особена почит. Дали ще е крафт, свтла, тъмна, или нефилтрирана, наливна или бутилирана - гостите избират между първокласно чешко, немско и испанско пиво, Почитателите на виното имат на разположение представителна листа от различни испански вина.

Естетиката на вкусната храна в малки хапки е пренесена и в концептуалните решения на уютния и семпъл интериор. мебелите са от дърво и лек ретро стил, а в зависимост от настроението, гостите могат да седна на ниски маси или на високи плотове, Много от повърхностите са украсени с шарени плочки в иберийски стил, които се съчетават по чудесен начин с изчистените графични принтове по стените.
Дружелюбният персонал ще ви изпрати с приятно усещане за една добре прекарана вечер, на място, където може да поиграете табла или
шах с непознат.